Start ontwerpend onderzoek “Game Over Krimp”

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft Game Over Krimp geselecteerd als één van de vier onderzoeken over binnenstadstransformatie.

‘Game Over Krimp’ is één van de vier geselecteerde projecten voor de oproep van het Stimuleringsfonds om via ontwerpend onderzoek nieuwe invullingen en strategieën te ontwikkelen voor de transformatie en herprogrammering van binnensteden. IAA Stedenbouw en Landschap, Het Oversticht en Invocate voeren dit onderzoek in samenwerking uit.

Het project ‘Game Over Krimp’ onderzoekt een vernieuwende procesaanpak op basis van serious gamingen ontwikkelt toekomstperspectieven voor krimpende binnensteden. Serious gaming is een creatieve manier op basis van een spel, om ondernemers en bewoners te betrekken bij nieuwe oplossingen voor de toekomst van een stadscentrum.

De aanpak is gericht op middelgrote steden met een regiofunctie die genoodzaakt zijn over een compacter stadscentrum na te denken. De game wordt ontwikkeld op basis van de casus ‘Kampen’ en gereflecteerd in een brede klankbordgroep met gemeentes en geïnteresseerde bedrijven waardoor toegewerkt kan worden naar een generieke aanpak.

De inhoudelijke resultaten en de serious game, worden uiteindelijk gepresenteerd in een projectrapport. Deze is naar verwachting eind 2017 gereed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s