Start pilot Kampen

De gemeente Kampen zet een interactief traject ‘Hanzeborden’ in om samen met belanghebbenden op een leuke, creatieve en leerzame manier na te denken over de toekomst van de binnenstad.

De gemeente Kampen heeft de ambitie om samen met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden te werken aan de toekomst van de binnenstad. Dit willen we onder andere doen door gezamenlijk de Detailhandelsvisie 2015 (Recreatieve Binnenstad!) en de Retaildeal verder te concretiseren, zodat we een start kunnen maken met de uitvoering. Kortom, we willen zo veel mogelijk ideeën ophalen en bepalen wat belangrijk is voor de binnenstad om dit vervolgens gezamenlijk tot uitvoering te brengen.

Hiervoor is een werkwijze ontwikkeld speciaal voor de gemeente Kampen: Hanzeborden. Dit is een traject op basis van serious games. Met deze games prikkel je de creativiteit van de deelnemers en kom je snel tot goede en, nog belangrijker, gedeelde en gedragen inzichten.

Hanzeborden bestaat uit drie avonden waarin we samen stapsgewijs actiepunten bepalen om tot een agenda voor de binnenstad komen. Deze acties kunnen variëren van bijvoorbeeld het organiseren van specifieke evenementen, het opknappen van een deel van de stad of andere functies op plekken toelaten wat nu nog niet mogelijk is. Aan het eind van het traject worden vervolgens werkgroepen opgezet om de ideeën en acties tot uitvoering te brengen.

Start pilot kampen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s