Eerste testsessie Stadtego

In Kampen heeft de eerste testsessie van het Stadtego-spel plaatsgevonden. Het was een succesvolle avond waarbij het spel voor de deelnemers motiverend en makkelijk te spelen bleek.

In veel gemeenten staan binnensteden onder druk. De leegstand van winkelruimte neemt toe en is hardnekkig. Om nieuwe perspectieven te krijgen op de noodzakelijke transformatie, ontwikkelen IAA Architecten, Het Oversticht en Invocate gezamenlijk een ‘serious game traject’ genaamd Stadtego.

Deelnemers krijgen via het spel meer zicht op elkaars motieven en leren hoe verschillende functies in een binnenstad elkaar kunnen versterken, mits die in samenwerking en samenhang worden ontwikkeld. Het spel vormt vervolgens de opmaat naar concrete ingrepen. Onlangs vond in Kampen de eerste testsessie van het spel plaats en bleek voor de deelnemers motiverend en makkelijk te spelen. Op dit moment worden de laatste details van het spel ontwikkeld, en vanaf het najaar gaat het echt worden ingezet.

20171116_213715_bewerkt.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s